Tips en tricks voor jouw perfecte bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een betoverende reis, maar laten we eerlijk zijn – het is ook een uitdaging. Je organiseert tenslotte niet elke dag een trouwfeest. Het vergt tijd, inzet en de wens om de dag van je dromen werkelijkheid te laten worden.

Ik ben Caroline. Ik begrijp precies waar je vandaan komt, omdat ik zelf ooit op dezelfde plek stond. Het organiseren van mijn eigen droombruiloft was een avontuur dat me inspireerde om deze tips te delen. Ik herinner me de zorgen, de vragen en de wens om elke detail perfect te maken, omdat ik dezelfde dromen en verwachtingen koesterde.  Ik had het geluk dat ik reeds een eigen design bedrijf had, Caro’s Art. Hierdoor had ik al heel wat ervaring met het zelf maken van save the dates, trouwkaarten en andere trouwdecoratie. Zelfs met deze ervaring, was een trouw organiseren een enorm project. Nu, met mijn eigen droomtrouw achter de rug, heb ik niet alleen de ervaring, maar ook het enthousiasme om mijn tips & tricks met jou te delen. Mijn bruiloft werd niet alleen een viering van liefde, maar ook een bevestiging dat met zorgvuldige planning en creativiteit, zelfs de kleinste details een wereld van verschil kunnen maken.

Dus, laten we samen aan de slag gaan. Laat je inspireren door de vele insights, tips en tricks die ik met je ga delen. Op naar een prachtige, onvergetelijke trouwdag!

 1. Gebruik een Draaiboek

Een draaiboek is jouw geheime wapen voor een soepel verlopende trouwdag. Stel een gedetailleerd schema op met alle belangrijke momenten, leverancierscontacten en deadlines. Dit draaiboek helpt niet alleen om alles op rolletjes te laten verlopen, maar geeft jullie ook de vrijheid om te genieten van elk speciaal moment zonder stress. Een goed georganiseerd draaiboek is de sleutel tot een zorgeloze en onvergetelijke trouwdag.

PS: In je draaiboek, kan je ook alle belangrijke fotomomenten noteren en de trouwfotograaf briefen over welke foto’s er zeker gemaakt moeten worden. Een voorbeeld van belangrijke foto’s vind je in mijn draaiboek (zie het E-book).

 1.  Zorg voor extra magie tijdens en na de ceremonie
 • Deel zakdoekjes uit voor in de kerk voor een lach en een traan
 • Maak ceremonieboekjes via Canva en werk deze af met lintjes (strikje)
 • Verpak verse of gedroogde bloemblaadjes in hoorntjes of zakjes en deel deze uit. Zo kunnen de gasten dit gooien wanneer je als koppel naar buiten komt. Gooi geen materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn.
 1. Verwelkom je gasten met een hartverwarmend welkomstbord

 Laat je gasten zich meteen thuis voelen door een welkomstbord te plaatsen bij de ingang. Een persoonlijk begroetingsbord met jullie namen, een hartelijke boodschap en misschien zelfs een leuke quote zet meteen de juiste toon voor jullie feest. Het is een mooie manier om jullie persoonlijkheid te laten zien en gasten te laten weten hoe speciaal ze zijn op jullie grote dag.

Ik wilde het net dat tikkeltje specialer maken. Ik maakte gebruik van een spiegel en voegde volgende tekst toe:

“hello darling,
you look incredible,
now go grab a drink!
& let’s celebrate LOVE together

   !”
  1.  Zorg voor creatieve tafelnamen en duidelijke tafelindeling

  Voeg een speelse toets toe aan jullie trouwfeest door zorgvuldig uitgekozen tafelnummers en creatieve tafelnamen te gebruiken. Maak het persoonlijk en uniek door een specifiek thema te kiezen; ik koos bijvoorbeeld voor de namen van WhatsApp-groepjes. Deze creatieve namen waren het gespreksonderwerp aan de tafels.

  Je kan zelf tafelnummers en -namen met de hand schrijven met uitwisbare stiften op tafelnummerhouders of nummers uitsnijden en deze als sticker erop plakken.

  Er zijn ook heel wat zaken waar je je creativiteit kwijt kan:

  • Menu’s
  • Drankkaart
  • Naamkaartjes

  Voor de naamkaartjes heb ik zelf een design gemaakt van vlindertjes op papier. Om het allemaal wat “EXTRA” te maken heb ik er doorzichtig papier over gelegd. Dit vastgemaakt met een lintje en de namen in het goud over geplakt. Je kan het ook handmatig schrijven met een elegant stiftje.

  Ben je benieuwd naar nog meer tips? Ik schreef 25 tips in mijn ebook “wij gaan trouwen: 25 DIY TIPS EN TRICKS VOOR JE PERFECTE BRUILOFT”. Je kan alle tips gratis verkrijgen via deze link! Download hem nu nog tijdelijk gratis!

  Deze blog is geschreven door: Caroline.
  Website: https://carosart.be/ 
  Instagram: https://www.instagram.com/carosart.be/